קטגוריות
כללי

2022-05-08

בשלט שמעל שער היציאה מסוף השבוע כתוב "העבודה משחררת". אלה שנהנו בסוף השבוע שלהם מבינים את הסלוגן הזה כאמירה צינית; אלה שסבלו בסוף השבוע מבינים אותו כפשוטו; אבל גם אלה וגם אלה נאלצים להשאיר את הפרשנויות שלהם מחוץ לשער ולהגיע לאותו מקום עצמו, שאינו פתוח למשא ומתן.

The sign above the weekend's exit gate says "Arbeit macht frei" — work sets you free. Those who enjoyed their weekend understand this slogan as a cynical utterance; those who suffered on the weekend take it at face value; but all must leave their interpretations outside the gate and enter the same non-negotiable place.

3 replies on “2022-05-08”

OMG
הלוגיקה הבינארית הזו – או או, אבל בסוף כל אחד מן ההכרח מטרידה אותי, האמת אפילו מעצבנת אותי.
וכל זה עוד בטרם התיחסתי למשפט עצמו, שאם ניזכר באחד מהוגי הציונות של העלייה השניה, האבא המטאפורי [היה מבוגר ממרביתם] וממציא "דת העבודה", א"ד גורדון, נראה שגם הוא האמין במשפט האירוני, בשל הקונוטציות ההיסטוריות שלו, לאלה שהוטלה ברית בגופם בגלל אמם.

אהבתי

אכן, היסטוריה מענינת, ומענין לראות היכן היא התחילה, ואיך הבחירה בה שירתה את תפיסת השבטיות הנאצית היטב. תודה על ההפנייה, גם אני מעולם לא חשבתי שיש מקורות עמוקים יותר למשפט הזה.

אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s