קטגוריות
כללי

זיכרונות יפניים / 2

אחד הדברים הראשונים שסטודנטים חדשים נדרשו לעשות היה לארגן לעצמם טלפון נייד. כמה מאיתנו הלכו יחד לסניף של חברת סלולר גדולה ליד האוניברסיטה. הייתי היחיד מאיתנו שידע לקרוא יפנית ברמה סבירה, וככה הפכתי בעל כורחי למתורגמן ומתווך בין הקבוצה לצוות החנות. כל חברי הקבוצה, מלבדי, ידעו מראש מה הם רוצים: אייפון, לא חשוב כמה הוא יעלה. והוא בהחלט עלה. אני חשבתי שהמחיר מוגזם, כי ממילא אני לא צריך כלום חוץ משיחות נכנסות ויוצאות. היפנים התמכרו לטלפונים חכמים מאוחר יותר משאר העולם, ולכן עדיין היתה אפשרות לקבל דגם בסיסי מאוד בלי תוכנית נתונים, כלומר, טלפון חכם שנגזר עליו להעמיד פני טיפש. הוא מחל על כבודו וליווה אותי בנאמנות יותר משנתיים, עד שיום אחד קיבלתי בו הודעת טקסט שגרמה לי להטיח אותו בעוצמה ברצפה. המסך שלו התנפץ, אבל המשכנו לצלוע יחד עוד כמה שבועות עד שהסאונד הידרדר והרס לי שיחה חשובה. נאלצתי להיפרד מהמכשיר, והחלפתי אותו בטלפון עוד יותר מיושן — ולמרבה הצער, ורוד — שקיבלתי ממישהי (במקרה, זו היתה אותה אחת שהעצבים עליה הסתיימו בחורבנו של הטלפון הקודם). אבל הפרימיטיביות המאושרת שלי לא נמשכה זמן רב, כי עמדתי לעבור לבית חדש, שבו, בניגוד לבית שבו עדיין גרתי, לא היה כלול חיבור אינטרנט. התקנת אינטרנט בבית ביפן היתה אז ונשארה גם היום סיפור מסובך ויקר, והחלטתי שהדרך הכי קלה תהיה להשתמש בטלפון נייד כנקודת חיבור (דבר שבזמנו הצריך אישור מיוחד מספק הסלולר). ככה נכנס אל חיי הטלפון החכם באמת, אויב מר ואכזר, שהוא וממשיכי דרכו הצליחו להשמיד חלק נכבד מהזמן שלי בתשע השנים שחלפו מאז, ורק עכשיו נראה שמושגת פריצת דרך באפוס המלחמתי שבו אני והם משמשים כדמויות ראשיות.

3 replies on “זיכרונות יפניים / 2”

בשלב מסוים לימד אותי הבן, כשכבר נגמרה לו האנרגיה להסביר לזקן הטיפש את הקלות הבלתי נסבלת של הנייד החכם, איך להפוך את הנייד לנקודת WIFI ולצרוך דרכו תכנים רבים. בשנות החמישים, עת התחילה מתקפת הניידים – נאלצתי בניגוד לרצוני לרכוש אחד, אז- אם אתה יודע, טלפון כזה עלה הון תועפות ושילמת ב- 36 תשלומים [שלוש שנים כבול לחברת תקשורת X]. לענ"ד רק לפני כעשר שנים אולי קצת יותר, נכנעתי והצטרפתי לזרם המשתמשים בטלפון חכם. אבל אני שולט בו שליטה ללא מצרים. הוא לא יגיד לי מה לעשות.

אהבתי

נראה לי שלמי שהתרגל לטלפון נייד כשהוא (הטלפון) עוד לא היה חכם יש פוטנציאל יותר קטן להתמכרות. אולי זה גם הגיל. גם ההתמכרות שלי יחסית קלה אבל בהחלט בזבזה לי המון, המון, המון זמן מהחיים.

Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s