קטגוריות
כללי

2022-09-27

תוך כדי ניסיון לדרוך על ג'וק נאחזתי במסגרת אלומיניום של חלון פתוח ונחתכתי ביד מפינתה החדה כתער. רק מאוחר יותר גיליתי שהשאלה הרת-הגורל שעורר האירוע הזה — האם אני נחתכתי כעונש על הכוונה להרוג את הג'וק, או שהוא נהרג כעונש על כך שגרם לי להיפצע — הובילה, בכדור שלג קוסמי מתגלגל, לקריסתו של מוסד הקארמה ולשחרורם הפתאומי של כל היצורים בעלי התודעה מכבלי חוקיות הסיבה והתוצאה, שאמורה היתה, אלמלא המפגש המדמם בינינו, להישאר בתוקף לנצח.

While attempting to stomp on a cockroach I held onto the aluminum frame of an open window and cut my hand on its razor-sharp corner. Only much later did I discover that the momentous question raised by this event—whether I was cut as a punishment for intending to kill the roach, or it was killed as a punishment for causing my injury—ultimately led, in a rolling cosmic snowball, to the collapse of the institution of karma and the sudden release of all sentient beings from the chains of the law of cause and effect, which was supposed, in the absence of our bloody encounter, to remain in force forever.

3 replies on “2022-09-27”

חחחח
אתה יודע מדוע ולמה היסטוריונים רציניים מסרבים לפרש/להסביר אירועים קרובים ממש? הם בלבם גם מצחקקים כשהם קוראים ביוגרפיות מרשימות, למשל זו על פוטין, בעודו חי, שמתיימרות "להסביר"; "לפרש" את האיש והקשריו ההיסטוריים.
אחד ממוריי הראשונים בעולמות הקארמה הלא פופולרית, למרות שספרו שייך לז'אנר של ספרות "לא רצינית" ספרות "לא עילית" היה רוג'ר זילזני "אדון האור". שם מתקיים ויכוח בין המוות לבין נזיר בדיוק על אירוע היפותטי, לכאורה, של הרג ג'וק בזמן הליכה למקדש, ללא כוונת הרג. מהי המשמעות מבחינת הקארמה. זה קטע שאין בו פתרון, כי העובדה – הרג הג'וק נוכחת וקיימת. הכוונה/היעדר כוונה היא ענין לפילוסופיה של המוסר [קארמה] – האם ההרג עצמו הוא חטא או שמא היעדר כוונה מזכה? הצד השני ראה בהרג עצמו סיבה לעונש קארמתי ללא כל קשר ל"היות כוונה אם לאו".
הסיפור בפני עצמו נהדר. חשבתי רגב שלא מייצרים יותר סכנות כאלה, כמו החלון.

אהבתי

גם אני חשבתי שלא מייצרים דברים כאלה – עד ש.
זה כנראה מה שהופך אנשים לרציניים, הם יודעים שמספיק קשה לתאר מה באמת קרה, ואת הפרשנויות צריך להשאיר לקוראים. משהו שרוב ממלאי-החורים-בין-הפרסומות (לשעבר "אנשי תקשורת") לא ממש מבינים.

אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s